Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС ще има 70 кандидат-кмета в Реформаторския блок

Съюзът на демократичните сили (СДС) ще има около 70 кметски кандидатури, подкрепени от Реформаторския блок. Това заяви лидерът на партията и икономически министър Божидар Лукарски на брифинг след Националния съвет на формацията. 

Седесарите се гордеят, че пет от номинациите в областните градове на блока за градоначалници са техни. Те издигнаха за кметския стол Златко Живков в Монтана, Петър Паунов в Кюстендил, Георги Митев в Ловеч, д-р Златко Златев във Враца и Мирослав Трифонов във Велико Търново. По думите на Лукарски СДС ще подкрепи за градоначалници Вельо Илиев в Петрич и Емил Кабаиванов в Карлово.

Заместник-председателят и народен представител Румен Христов заяви, че отхвърлянето на антикорупционния проект на реформаторите не е толкова тревожно. 

"Диалог в управляващата коалиция има. Случилото се вчера не е чак толкова тревожно от гледна точка на това, че не сме единна структура в управляващото мнозинство. В него присъстват две коалиционни формации, които имат споразумение - ГЕРБ и Реформаторският блок и две други формации, които подкрепят управляващото мнозинство - АБВ и Патриотичният фронт", опита да се измъкна от провала партията от Реформаторския блок. 

От СДС обявиха още, че единството на блока и доброто общо представяне на изборите са основна политическа цел в следващите месеци. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във