Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС призова "Демократична България" да подкрепи Фандъкова на втори тур

СДС публикува официално обръщение до лидерите на "Демократична България", в което призовава обединението да мобилизира избирателите си на втори тур в София в полза на Йорданка Фандъкова. Според Съюза на демократичните сили досегашният градоначалник от ГЕРБ е "почтен и компетентен", а другият избор означава "подкрепа на БСП/БКП/". Старата десница вижда в независимия кандидат, подкрепен от БСП, Мая Манолова, "кандидат на задкулисието".

Публикуваме пълния текст на обръщението на СДС:

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЛИДЕРИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

Атанас Атанасов
Христо Иванов
Владислав Панев

От Съюза на демократичните сили

Уважаеми лидери на Демократична България,

Поздравяваме Ви за доброто представяне на първия тур на местните избори в София!

Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова.

Ние приемаме втория тур като сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие – Манолова, сега прикриваща се зад гражданите.

Уважаеми лидери,

С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия – СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите
социалисти нямат нищо общо с европейските. Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна – но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е
евроатлантическа, а на дела – тегли към Евразия и Путин. Това са хората, които се кланят най-искрено на паметника на Съветската армия, а ние с Вас искаме да го махнем. Мислите ли, че Мая Манолова ще
го направи, ако стане кмет?!

Уважаеми лидери на Демократична България,

Десницата в София има историческа мисия и дълг на 3 ноември- да избере кандидата на партия-член на ЕНП, почтен и компетентен досегашен кмет, в лицето на Йорданка Фандъкова. Другият избор означава подкрепа на БСП/БКП/!

Можем ли дори и да си помислим, че след 30 години борба за демокрация с червената партия, ще я върнем на бял кон в синя София?!

Сигурни сме, че не бихме го направили! Не бихме се прикрили зад призива „Гласувайте по съвест!“

Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София – Йорданка Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във