Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС няма да издига свой кандидат за кмет на София

СДС няма да издига свой кандидат за кмет на София, но ще подкрепи достойна дясна кандидатура. Това каза пред БНР лидерът на сините Румен Христов. Той допълни, че първите разговори с ГЕРБ вече започват. 

Христов припомни, че с решение на Националния изпълнителен съвет СДС дава право на всяка общинска структура да определи с кои политически  партии да участва в местните избори. "БСП, ДПС и "Атака" са партиите, с които СДС е невъзможно да разговаря", подчерта Румен Христов.

"Виждаме, че вървим отново към блоково гласуване, ляво-дясно. Няма начин Съюзът на демократичните сили да бъде извън десните обединения и да търси дяснодемократични кметове и общински съветници. СДС ще подкрепи достойна дясна кандидатура, но ще имаме и кандидати за общински съветници, както и сега имахме", обясни лидерът на партията.

От казаното от Христов може да се направи извод, че СДС се готви да подкрепи кандидатурата на ГЕРБ, която вероятно ще е Йорданка Фандъкова, а не номинацията на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов.

Румен Христов участва в отбелязването пред мемориала край НДК в София на Деня почитане на паметта на жертвите на всички тоталитарни и авторитарни режими.

Facebook logo
Бъдете с нас и във