Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Счупиха държавата - огромен дълг, огромна инфлация!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна управляващите, че са счупили всичко в държавата.

"Никой не иска да управлява, защото те съсипаха всичко. Аз мисля, че шамарите, които народа им удари… Сега всичко започва да излиза - за кражбите, за облагодетелстването им. Аз съм убеден, че служебните министри като влязат и видят ужаса. Дълговете са на тавана. На служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Тези провалиха всичко – гориво, ток", посочи той минути, след като в парламента БСП обявиха, че ще върнат третия мандат на президента.

"Деструктивни хора, счупиха държавата, България вече не е правова държава. Обществените финанси са продънени, дългът е огромен, еврозоната е забравена тема, защото има чудовищна инфлация", категоричен бе Борисов.

"За правова държава в България вече не може да се говори след тази година и половина - не се спазват нито Конституцията, нито законите. Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента - все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство", посочи Борисов.

"За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, опасни са за хората. Заради пари се скараха и се сринаха", допълни той. 

"Дългът е огромен, еврозоната е забравена тема, инфлацията е чудовищна", посочи Борисов.

"Слави Трифонов по неговия си начин така ги иронизира, че предложи да отидат да го арестуват, че е виновен за всичко. И те не отиват. ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното - оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока - от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв. Гориво 1,50, днес 3,70", коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му на поредните предсрочни избори ГЕРБ трябва да е първа политическа сила.

"Да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа", посочи лидерът на ГЕРБ.

"С БСП и с ДПС сме казали, че няма да управляваме. С който класират хората, трябва да осигурим хората", каза той в отговор на въпрос за бъдещ изход от изборите.

Попитан дали може да работи с "Продължаваме промяната" Бойко Борисов каза, че може да работи с всеки, който изповядва мотото: "Съединението прави силата!"

Facebook logo
Бъдете с нас и във