Банкеръ Daily

Общество и политика

Сблъсък между "Демократична България" и ДПС на старта на парламента

Първа словесна престрелка между "Демократична България" и ДПС в 46-ия парламент се прояви в декларациите на двете групи от парламентарната трибуна. 

Посланието на председателя на групата на ДБ Христо Иванов бе, че България е в криза, като причина за това е корупционния модел на управление. "Не говорим просто за крадене, а за суспендиране на републиката и на националния суверенитет", каза Иванов. 

По думите му корупционният модел има своите корени в тоталитарния режим, в продължаващото влияние на служби и структури на тоталитарния режим, той е инкорпориран в т.нар Сарайски модел и има своето върхово проявление в управлението на Бойко Борисов.

"Корупцията в България ерозира българския суверенитет в критична степен. България в момента се намира под 3 мониторинга в областта на правосъдието. Когато виждаме председатели на две български партии - ГЕРБ и ДПС - в предизборен период да се срещат с Ердоган, това също е израз на разклащането на българския суверенитет", отбеляза Христо Иванов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ нападна Иванов, казвайки, че: "Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал“.  

Карадайъ допълни също, че партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има назидателен тон, визирайки "Демократична България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във