Банкеръ Daily

Общество и политика

Саня Армутлиева отказа номинацията за министър на културата

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията на "Има такъв народ" за министър на културата. 

"Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности. Ето защо се отказах от поста още във вторник. Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят”, обясни Армутлиева. 

Анонсът й идва ден след като Слави Трифонов оттегли номинацията на Николай Василев за премиер с мандата на ИТН.

Предстои брифинг на партията, на който да бъдат дадени подробности.

https://www.facebook.com/stanislava.armoutlieva/posts/10159154132108213

Още преди няколко дни бе започната интернет подписка срещу номинацията на Армутлиева. Според инициаторите през изминалите години тя е била системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.

"Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се нуждаем от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист", написаха създателите на онлайн петицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във