Банкеръ Daily

Слави Трифонов с остра реакция след изнесената информация от МВР за "Хемус":

Самозабравили се хора си взимат от нашите пари, когато им скимне

​Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира пресконференцията на МВР за магистрала "Хемус". Той я определи като умопомрачителна.

"Изнесената информация от МВР за строителството на само един лот от магистрала "Хемус" не е скандална, а е умопомрачителна. Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове", написа Слави Трифонов във Фейсбук.

 "Забележете, първо, това го казва МВР - институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите. Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани. И трето, още в същия ден, в който тия пари - 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока. Това не е кражба. За кражбата се изисква план, хитрост, та дори и смелост. Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое - да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят. Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото може. И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял - кака се ожени?", пише лидерът на ИТН.

"И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се - ние заслужаваме всичко това. Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се", завършва той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във