Банкеръ Daily

Общество и политика

Самолетът не е Трабант, който можеш да паркираш навсякъде, заяви Каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отрече да е обвинявал президента Румен Радев в лъжа за цената на изтребителите Ф-16.

"Не съм казвал, че президентът лъже за цената на самолетите, казах, че не знам от къде излезе тази информация за цена от 3 милиарда и половина. Знам какви са офертите -  2 милиарда и 200 млн. лева." Това заяви военният министър в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви. Той поясни, че не е разговарял с президента от събота насам. Министърът посочи, че няма проблем с президента Радев, но отново наблегна на критиките на държавния глава за цената на изтребителите.

Каракачанов за пореден път увери, че от Министерството на отбраната ще се опитат да се договорят за по-ниска цена на Ф-16, без това да се отрази на качеството им. Той поясни, че 13 или 16 ракети са изключително малко за жизнения цикъл на един самолет и ракети ще се купуват постоянно. Вицепремиерът сподели, че от военното министерство са минимизирали и част от боеприпасите с оглед на цената. "Когато закупиш един самолет, трябва да инвестираш и в инфраструктура, а тя е скъпа. Самолетът не е Трабант, който можеш да паркираш навсякъде. Хангарите са различни видове", каза той.

"Без образование голяма част от циганското население не може да си намери работа. Като не си намира работа, започва да краде", заяви вицепремиерът за концепцията за спирането на циганизацията.

По-рано днес Каракачанов, в качеството си на председател на ВМРО, съобщи, че е внесъл концепцията в Министерския съвет и ще настоява тя да бъде приета. Част от идеите на документа са да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във