Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Само за седмица Радев ни вкара в скандали със съседите

"Резил е ходиш на срещи с НАТО, да правиш "Три морета" и да кажеш, че Крим е руски".

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борсов след като гласува. Коментарът му бе във връзка с думите на президента Радев, че Крим е руски.

"Само за седмица Радев ни вкара в скандали със съседите - ние се мразим със Скопие, с Албания, с Турция. Реална е заплахата за етническия мир и за мигрантска вълна", продължи да нарежда Борисов.

Лидерът на ГЕРБ гласува, както обикновено, в родния си град Банкя в 78-о СУ "Христо Смирненски". На влизане в секцията Борисов попита хората пред училището дали са гласували, а те му отговориха, че са дали своя глас за интелигентните хора и хората на науката.

"Естествено, те не нарушават Конституцията, не нарушават закони. И международните включително", каза Борисов.

След като гласува, бившият премиер алармира, че вече 147 машини в страната са се развалили.

"Да напомня, че чакахме ИК да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да могат да водят външната политика. Затова не издигнахме кандидат и се доверихме изцяло на избора на всички ректори в страната", обясни той.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, срещу тази полицейсщина. Ден преди изборите и дебата, полиция да влезе в СУ и в други университети срещу политическия опонент. Още по-голям резил е Радев, че ни скара с нашите съседи. От най-обичана държава на Балканите, сега се мразим със Скопие, с Албания, ненавиждаме се с Турция. Имаме реална заплаха от дипломатичекси конфликт и нелегални мигранти", посочи Борисов.

"Да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на среща на НАТО и да кажеш, че Крим е руски. Потресен съм от мълчанието на Христо Иванов. Няма го нито него, нито Атанасов, нито разни там евроатлантици. Мълачнието на агнетата", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Щастлив съм, че Европейската комисия реагира остро", заяви още Борисов.

"Притеснен съм, че Кирил Петков, кандидат-премиерът стои до този кандидат-президент", каза още Борисов.

"Някой, воден от доктрината на Румен Радев, влезе и завземе една част от България. Тогава по логиката на Румен Радев трябва да го признаем. Това е направил той онзи ден и вчера. Нещо повече, кандидатът за министър на транспорта Събев казал, че няма да се строят "Тракия" и "Хемус", а ще правят друг магистрали. Не последва, за съжаление, въпросът къде - по билото на Стара планина?", заяви още бившият премиер.

"Този резил, пред който сме изправени, разбирам, че утре се готвят да теглят още половин милиард. За цената на тока и за умрелите е безсмислено да говорим. Народът свикна да мре. Затова се надявам днес българският народ да постъпи правилно - ректор на ректорите срещу един, който нарушава международните закони", каза още Бойко Борисов.

"Истински ще се забавлявам, но се надявам българите да проявят разум. И кандидатът за премиер, като си мълчи, като отиде на Съвет в ЕС, ще го попитат веднага", отговори Борисов на въпрос дали очаква санкции за България от ЕС заради изказването на Радев за Крим.

Facebook logo
Бъдете с нас и във