Банкеръ Daily

Общество и политика

Само за два часа Мая Манолова събра половин тон храна за възрастните хора

Шест препълнени колички с хранителни продукти за по-малко от два часа събра инициативата „Купи и сподели” в един от столичните магазини на БИЛЛА тази сутрин. Тя се провежда под егидата на омбудмана Мая Манолова и е част от голямата кампания на националния обществен защитник “Великден за всеки-дари празник на баба и дядо”, която за трета поредна година набира средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавки върху пенсииите си за големия християнски празник.

Днес Манолова и екипът й, заедно с доброволци от ръководената от нея институция и от Българския червен кръст, лично агитира клиентите на търговската верига да подкрепят акцията "Купи и сподели", която стартира вчера в 13 града в цялата страна. В инициативата се включи и Бойко Сачански, управителят на БИЛЛА.

„Възрастните хора на България имат нужда от нашата подкрепа като общество, като бизнес, като граждани да подкрепим трапезата на бедстващ пенсионер за великденските празници“, заяви омбудсманът по време на акцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във