Банкеръ Daily

Общество и политика

Само по-образованите хора усещали подобряването в икономиката, според Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов последва примера на своя партиен и правителствен ръководител и се не спести критики към президента Румен Радев. 

В телевизионно интервю Горанов заяви, че държавният глава е заел ролята на опозиционен лидер и понякога вредял с поведението.

"Повод за радост е всяко подобряване на външните оценки на държавата и не съм съгласен с позицията на президента Радев, че ние трябва да се вглеждаме в собствените си пръсти на краката и да не разчитаме на външните оценки, които са максимално обективни", посочи финансовият министър и добави, че преди време президентът е твърдял, че има спад на чуждестранните инвестиции, което не било вярно. 

Според Горанов усилията на кабинета за по-качествено средно образование и държавните инвестиции били отговор на въпроса кога хората ще имат равни възможности да се включват на пазара на труда.

"Хората се раждат различни по материален статус, но държавата е тази, която трябва да им даде шанс да добият уменията, за да се включат в обществото и икономиката. Така че подобен тип оценки, които отричат всички действия - те са възможни, но не допринасят от институцията на държавния глава издигането в култ на "хейта"", добави Горанов. 

Малкият политически опит на Радев не му дава покой, не трябва да критикува всичко положително, постигнато от правителството, смята още Владислав Горанов.

"Много хора усещат подобряването на икономическото състояние. Но това го усещат по-образованите хора", уточни финансовият министър

Facebook logo
Бъдете с нас и във