Банкеръ Daily

Общество и политика

Само петима кандидати разрешили да се оповестят тестовете им за интелигентност

МЕНСА-България по традиция покани всички кандидати на днешния вот да се явят тест на за интелигентност. Заместник-председателят  на Управителния съвет на МЕНСА - България Христо Радков сподели за БНР, че само петима кандидати за местната власт са разрешили на дружеството да оповести резултатите им.

„Колко са се явили не знам, понеже, ако някой се яви и не му хареса резултата, който е изкарал, може да не ни разреши,  а може даже и да не обяви, че е кандидат за властта“, поясни Радков. Петимата, дали съгласие са „в най-горната една четвърт на обществото, което е много добър резултат, но за жалост са само пет“. 

Явилите се са от цялата страна. Сред тях има кандидати за кметове и за общински съветници. Повечето са от София, но не само. Относно твърде малкия брой хора, подложили се на 30-минутния тест, Радков коментира: „Ние смятаме, че интелектът е един фундамент, на който се гради всичко оттук нагоре – знанията, опита или каквото и да е. Този фундамент дава възможността за бърза реакция, за взимане на правилно решение, особено в критична ситуация. Не би трябвало тези хора да ги е страх, при положение че не ги е страх да ни управляват“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във