Банкеръ Daily

Общество и политика

Само една е кандидатурата за шеф на Здравната каса

Проф. Петко Салчев е единственото предложение за нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Кандидатурата му  внесена от ГЕРБ в деловодството на Народното събрание, в понеделник вечерта, когато изтече срокът за издигане на кандидати.

Мандатът на настоящия управител д-р Дечо Дечев изтича на 12-ти март. Припомняме, че натрупаните проблеми през последните три години доведоха до смяната на трима управители, като нито един от тях не е изкарал целия мандат.  През този период шефове на Касата са били д-р Глинка Комитов и проф. Камен Плочев, както и настоящият - д-р Дечев. 

Проф. Салчев е зам.-директор на Изпълнителната агенция "Медицински надзор" с ресор "Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството" от октомври миналата година. Заемал е и длъжността  зам.-министър на здравеопазването в периода 2003-2005 г.

Според процедурата следва да бъде изслушан от комисията по здравеопазване в Народното събрание на открито заседание, където ще изложи вижданията си за развитие на дейността на Националната здравноосигурителна каса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във