Банкеръ Daily

Общество и политика

Само Борисов може да е препоръчал Ваньо Танов, смята Първанов

"Президентът си остава президент за цял живот", каза лидерът на АБВ Георги Първанов по повод неучастието му в листите на партията за предстоящите избори.

"Не бих искал да влизам в парламента и да свалям представата за държавния глава в един тежък парламентарен дебат", обясни Първанов пред Нова телевизия.

"Не съм в политиката, за да се прехранвам. Ще се занимавам пак с политика. Ще се занимавам с наука. Няма да остана без работа", категоричен бе той.

"Проектът АБВ се реализира като партия, която има своите структури във всички български общини. Ние се структурираме много убедително", допълни експрезидентът.

Първанов коментира и назначението на Ваньо Танов като шеф на Агенция "Митници".

"Назначението на Ваньо Танов е знаково. Само Бойко Борисов може да препоръча и да настоява Танов да бъде назначен на такава позиция".

По думите му, ако ГЕРБ спечелят изборите, "ще управляват по същия начин, на който бяхме свидетели".

"Вие нали не подозирате, че аз съм се обадил на Борисов да назначи Ваньо Танов?", запита Първанов.

"Това са нелепости. Неща, които целят да се измъкнат участниците от играта от обвинението", каза той.

Според Георги Първанов служебното правителство се разпилява в много неща, вместо да се фокусира върху изборите, природните бедствия и КТБ.

"Идеята да се търси ново законодателно разрешение по този въпрос не е идея, която аз бих подкрепил", заяви Първанов относно случая с КТБ.

"Всичко зависи от състоянието от анализа – да се види кои от кредитите са добри, кои са лоши – и след това да се потърси решение за проблема", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във