Банкеръ Daily

Общество и политика

Само 350 души са гласували в Пловдив за референдума на Ердоган

В Генералното консулство на Турция в Пловдив, за национален референдум за конституционни промени в южната ни съседка, са гласували 350 души. Това казаха от дипломатическото представителство.

В турското консулство в Пловдив имаше две секционни комисии, в които можеше да се гласува от 9,00 часа на 7 април до 21,00 часа на 9 април. На територията на консулския окръг с център Пловдив с право на глас са регистрирани около 2500 души, като най-много са в Пловдивска област. За удобство на турските граждани секционни комисии бяха разкрити и на гранично-пропусквателните пунктове на Турция.
Освен жителите на Пловдив и от населените места от консулския окръг, който включва 10 области, правото си на глас този път можеха да упражнят в Пловдив и турски граждани, които не живеят в България, но по някаква причина тези дни са били в града, припомнят от консулството.

Как са гласували имащите прави на глас ще стане ясно на 16 април, когато приключи официално гласуването и в Турция.

Над 1 милион турски граждани са гласували зад граница и на турските ГКПП за референдума в Турция по серия конституционни промени, с които може да бъде въведена президентска система на управление в Турция. На територията на страната всенародното допитване ще се проведе в неделя, 16 април, предаде БТА.

Според турските медии избирателната активност на турските граждани зад граница е около 51-52 процента при общо 2,5 милиона избиратели в 31 страни в Европа.

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във