Банкеръ Daily

Никола Минчев:

С този ГЕРБ няма как да разговаряме

Не изпитвам разочарование от социологическите проучвания. Такива сме виждали и преди и те не отразяват реалния резултат. Колко ще спечелим и колко ще загубим, ще видим на 2 октомври. Социологическите проучвания представляват моментна снимка на електоралните нагласи, те не отразяват текущата динамика. Ние ще посетим максимално много населени места и ще се срещнем с максимално много хора, за да ги убедим да гласуват за нас. Това заяви пред БТВ бившият председател на 47-ото Народно събрание и кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

Минчев изрази мнение, че "българското задкулисие" е това, което е свалило правителството им.

Действията ни срещу корупционните практики, като това на "Капитан Андреево", не бяха простени от българското задкулисие, което ни свали, коментира той.

Никола Минчев бе категоричен, че на този етап няма как да се водят разговори с ГЕРБ за коалиция.

"В последните 12 години този ГЕРБ ни докара не просто да не достигнем по стандарт Западна Европа, а напротив – разтвори още по-голяма ножица между нас и тях", напомни кандидатът за народен представител.

По темата с наводненията в Пловдивска област, Никола Минчев отбеляза, че гледа на това бедствие от човешката му страна, което описа като "трагедия".

"Призоваваме всеки, който може, да се включи като доброволец. Ние също се включихме в рамките на днешния ден. Хората имат нужда от много работна ръка, защото наносите са изключително сериозни. Има нужда и от доста тежка техника, защото не става само с голи ръце и лопати", каза още Минчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във