Банкеръ Daily

Румен Радев

С промяната на един човешки живот - променяш света

Президентът Румен Радев за поредна година беше домакин на церемонията по връчването на годишните награди от конкурса "Доброволческа инициатива". Събитието е посветено на Международния ден на доброволеца. "За мен е изключително удоволствие за пореден път да бъда домакин на този много важен за нашето общество конкурс и да приема тук достойни българи от различни краища на родината", посочи държавният глава. 

"Връчването на наградите на "Доброволческа инициатива" е истински празник за хората с големи сърца. Искрено вярвам, че такива има много и вашето присъствие го доказва. Най-голямата награда е удовлетворението, лично ваше, че сте подали ръка на хора в нужда, удовлетворението, че сте показали на хората нови хоризонти и нови възможности. Затова и аз искам да благодаря на инициативата и на фондация "Лале за ежедневните усилия", за това повече българи да припознават доброволчеството като своя собствена инициатива", заяви президентът..

По думите му едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре. "Аз съм особено обнадежден от факта, че все повече млади хора се включват в тези и инициативи. Това означава, че вие ни давате увереност, че бъдещето на България е в ръцете на достойни, добри, човеколюбиви инициативи", допълни Радев.

Той благодари на доброволците за отделеното време и енергия в полза на другите и подчерта, че дори, когато някой променя един единствен човешки живот към по-добро, той променя света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във