Банкеръ Daily

Общество и политика

С кого се срещна Цветанов на молитвената закуска в САЩ?

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи с кого е срещал в рамките на работната си визита в САЩ. Цветанов взе участие в традиционната молитвена закуска, организирана от Белия дом. По време на визитата си водачът на депутатите от ГЕРБ е разговарял с зам.-помощник държавния секретар на САЩ Матю Палмър.

Двамата се обединили около позицията, че европейската перспектива пред страните от Западните Балкани е от изключителна важност за сигурността на региона и единствено по пътя на взаимното сътрудничество могат да бъдат постигнати трайни и необратими резултати на демократичните процеси, информира пресцентъра на управляващата партия.

На срещата в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон Цветанов и Палмър обсъдили въпросите на глобалната и регионалната сигурност, като на свой ред заместник-председателят на ГЕРБ го запознал с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и с произтичащите ангажименти на българския парламент в тази сфера.

Матю Палмър пък приветствал подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, като посочи, че това е пътят пред държавите от региона.

По-късно Цветанов провел работни срещи и в централата на Националния демократически институт във Вашингтон. Там разговарял със старши директора за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и с програмния директор за Централна и Източна Европа Кент Фогг. С тях също коментирал регионалното сътрудничество, в това число и засилването на сътрудничеството с партиите от “център-дясно” от страните от Западните Балкани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във