Банкеръ Daily

Общество и политика

С жребий ”Да, България” ще определя номерата на кандидатите си за евроизборите

За пръв път в България, „Да, България!“ организира електронно и дистанционно гласуване, за да определи кандидатите си за евродепутати. Номинирани са 17 политически представители като трима от тях не са членове на политическата партия. Средната възраст на кандидатите е 38 години или 5 години и шестмесеца под средната за страната, която към края на миналата година по данни на НСИ е 43,6. Дванадесет от тях са мъже, а 5 жени.

Освен висше образование, трима от тях имат по-висока образователна степен. Най-много са юристите – петима от кандидатите, следвани от специалистите в различни области на компютърните технологии – четирима, експертите в областта на международните отношения – трима.

По време на събитието Христо Иванов, Председател на ПП „Движение Да България“ сподели: „Трябва да започнем да мислим за Европа като за свой национален инструмент, като общо място, където да участваме със своя опит. Всеки един от нашите кандидати ще трябва да се бори за всеки глас на българската демократична общност. Те ще покажат пътя към нашата Европа и нашата свободна България. Заедно ще намерим мястото на
България в сърцето на Европа.“

Същинските вътрешни избори ще се проведат в периода от 4-ти до 10-ти февруари чрез мобилното приложение на „Да, България“: За Android тук. За iOS тук. Във вътрешните избори може да гласува всеки – както членове и симпатизанти на движението, така и граждани, които припознават сред кандидатите достойни личности, които да ги представляват в Европейския парламент. Резултатите от вътрешните избори ще бъдат официално обявени на 11 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във