Банкеръ Daily

Димитър Делчев:

С избори организирани от служебен кабинет Борисов ще бъде занулен

С нови избори, организирани от служебен кабинет, Борисов ще бъде занулен. Достатъчно е служебното МВР на президента Румен Радев да арестува 2 дни преди изборите всеизвестните търговци на гласове, за да може избиращите промяната този път да надделеят над купения и контролиран вот.

Това каза Димитър Делчев, част от „Изправи се! Мутри вън!“, в предаването "Алтернативата" по ТВ1.

"Предложението на Борисов да даде 10 депутата, за да се сформира правителство, все едно от кого, е като сиренцето в капана на мишката. Сегашният парламент е с над 130 депутата от купен и контролиран вот и той трудно ще излъчи стабилно правителство, което да попилее корупционния модел. Очевидно е, че и ГЕРБ, и ДПС искат някой друг да поеме отговорност за кабинет, за да получат временен комфорт. Трябва да се прави точно обратното на това, което Борисов иска. Щом той желае кабинет на всяка цена, трябват бързи избори, организирани от служебно правителство", обясни той.

Димитър Делчев е категоричен, че „Изправи се.БГ“ са получили много ясен мандат от избирателите. "След като са ни отредили 14 народни представители, задачата на парламентарната група е не да стават министри на първо място, а да гарантират ревизия на харчовете на Борисов през последните 4 години, промяна на Изборния кодекс срещу манипулации и отпускане на реална подкрепа за микро-малкия и среден бизнес, който едва оцелява. Ако сме достатъчно бързи, най-важните промени могат да бъдат
направени и за един месец", допълни председателят на ДБГ.

Той посочи, че като водач на листата в Благоевград е видяхл всички уродливи манипулации на вота. "Областта е рекордьор в страната по брой преференции в листите на ГЕРБ. Над 46 хиляди преференции бяха постигнати с натиск и заплахи върху
хората, фирмите и служители в публичния сектор, включително учителите. Ние ще сме нормална държава само тогава, когато това се изкорени веднъж за винаги", завърши Делчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във