Банкеръ Daily

Общество и политика

С една трета са намалели пътниците в метрото

Усилията на общината да намали струпването на хора в градския транспорт и свързаното с това освобождаване на синята и зелена зона в столицата даде резултат. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. По думите й няма струпване на автомобили в центъра на града и хората пътуват дотам само при крайна необходимост.

Кметът сподели, че с около една трета са намалели пътуващите в метрото. "В обичайни дни около 340 000 души дневно пътуваха в метрото, а във вчерашния ден са под 100 000, очаква се това намаляване да продължи", констатира Фандъкова. Според нея на този етап не се налага затварянето на метрото, защото София е голям град и на хората им се налага да стигнат до работа.

Вчера е имало много хора в парковете заради хубавото време. Градоначалникът апелира да няма струпване на хора, дори и на открито.

"Няма хора, сложени под карантина, които да желаят допълнителна помощ. Столична община не събира дарения и средства, който иска пари от хората е престъпник, подавайте сигнали на 112 при такива случаи", призова Фандъкова пред БНТ.

"София не е необходимо да бъде блокирана, следим решенията на оперативния щаб", каза още тя и допълни, че подкрепя най-строгите мерки в тази кризисна ситуация. "Важно е хората да следят официалната информация. Районните кметове са в постоянен контакт с домоуправителите, които имат за задължение да дезинфекцират входовете в блоковете. Апелирам здравните работници да се мобилизират, а туристическият бранш да се дисциплинира", посочи столичният градоначалник.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във