Банкеръ Daily

Общество и политика

С две седмици се удължава онлайн обучението в гимназиите в София

В София с две седмици се удължава онлайн обучението на учениците в гимназиалните класове, както и на студентите. Ще продължат да бъдат затворени нощните заведения и ще бъдат дадени препоръки учениците от прогимназиален клас да минат на онлайн обучение.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери Covid зоната в 11-то ДКЦ, в която ще се правят антигенни тестове, кръвни и рентгенови изследвания. 

От днес поликлиниките в София ще приемат пациенти, насочени от общопрактикуващите лекари, за вземане на кръв, антигенен тест и рентгеново изследване, ако е необходимо. Това са така наречените Covid зони, които се сформират по искане на Фандъкова, за да се облекчи работата на болниците.

По-рано заместник-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов обясни каква ще бъде организацията. „Най-големите проблеми са разделянето на потоците, за да може максимално да отделим тези, които са евентуално заболели и тези, които са по друга причина в съответното лечебно заведение. За целта доставяме, където има нужда по искане на управителите, фургони по-скоро, където да може това да се работи по подобие на това, което беше направено в болниците, като днеска може би три или четири ДКЦ-та ще започнат тази дейност. Целта ни е колкото се може повече в най-кратък срок да се включат“, каза той.

По решение на Комисията по здравеопазване в общинския съвет ще бъдат закупени преносими рентгени тип „кугел“ за общинските болници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във