Банкеръ Daily

Христо Иванов:

С ДБ все още не са водени разговори за състава на новия кабинет

Все още с "Демократична България" не са водени разговори за персоналния състав на потенциален нов кабинет, обяви Христо Иванов. Той беше критичен към "Продължаваме промяната", че не е коментиран въпросът как би "функционирало правителството като процес на вземане на решенията".

"Фундаменталната причина, поради която се разпадна досегашната коалиция, беше недобре изграденият модел на взимане на решения и комуникация и е много важно следващото управление така да се каже, да стъпи на изводи от това нещо. Това, че този разговор още не е проведен с наше участие не ни радва, нека така да кажем. Разбираме колко е важно сега тепърва да се намери някакво мнозинство, но времето не става повече", коментира Иванов.

"Не става дума за пазар, а за цялостна визия, която мандатоносителят трябва да предложи за това как ще се разпределят отговорностите, как ще се вземат решенията", каза още в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов, попитан дали неговата парламентарна група има претенции за евентуални министерски кресла.

"Ние стоим на позицията, че една от системните причини, която доведе до разпада на предишната коалиция, беше недобре изградената система за вземане на решения", обясни той.

Затова, според него, правителство на Асен Василев би трябвало да стъпи на този извод. "Имаме идеи, засега, още не са обсъждани с нас", допълни Иванов.

Изпълнителното бюро на БСП свиква днес Национален съвет, на който ще бъде дадена информация за проведените преговори за съставяне на правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във