Банкеръ Daily

Общество и политика

С честитки във Facebook премиерът и президентът отбелязаха първия учебен ден

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов използваха Facebook, за да поздравят учителите и учениците за първия учебен ден. 

"Днес първият училищен звънец ще огласи цяла България. Децата ни отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на знаниeто. Така както поколения наред жадните за просвещение българи предават този скъп завет на своите деца. Най-вълнуващ е денят за всички първокласници, които за пръв път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители. Българското училище не е просто храм на знанието, а онова свято място, където децата се превръщат в осъзнати личности. От училището зависи дали ще бъдат заредени с достатъчно знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване. Дали ще бъдат достойни граждани на родината, готови да посрещнат съвременните предизвикателства и да градят бъдещето на нашето общество", отбеляза Радев

В публикацията държавният глава призова училищата да се ползват с подкрепата на институциите и на цялото общество. Да имат прогресивни учебни планове и програми и съвременна образователна инфраструктура, учебници с безспорно съдържание, да пазят и развиват своите традиции, да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав

"Благодаря на всички учители и на онези, които с любов и всеотдайност насърчават благородната мисия на българското образование. Мисия, без която българската духовност и бъдеще са немислими. Скъпи родители, без вашата положителна роля и подкрепа всички усилия в сферата на образованието биха били напразни. Не го забравяйте! А вие, скъпи ученици, продължавайте с устрем и вдъхновение по предизвикателния, но благороден път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги превръщайте в трамплин към успеха. Отстоявайте с думи и дела територията на духовността, достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България", написа още президентът. 

Министър-председателят Бойко Борисов сподели информацията, че регионалното министерство обновява 435 училища и детския заведения и 13 университета в 112 български общини.

"Честит първи учебен ден! Децата и учителите са най-важни и с удоволствие полагаме много усилия, за да бъдат училищата приятни и модерни. Пожелавам на всички успешна учебна година", отбеляза премиерът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във