Банкеръ Daily

Общество и политика

С автошествие в София демонстранти поискаха оставките на правителството и Гешев

Акция на "Отровното трио"; Снимка: Архив

В София се проведе протестно автошествие. То тръгна от сградата на Българската народна банка и стигна до парка "Врана", като автомобилите се движеха с 20 километра в час. Според "Отровното трио", което бе част от организаторите на антиправителствените протести през лятото, по този начин се показва, че акциите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев не са приключили.

Това е второто автошествие, което "Отровното трио", в лицето на пиара Арман Бабикян, скулптора проф. Велислав Минеков и адвоката Николай Хаджигенов, организира, откакто обяви, че приключва с вечерните си демонстрации в центъра на столицата, които продължиха над 100 дни.

"Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемичните мерки, защото виждаме, че ситуацията с коронавируса в държавата е доста сложна. Днес отново ще караме този път в друг маршрут - до двореца "Врана", с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите. Нищо по-различно от целта, която поставихме в първия ден на протеста - двете оставки, честни избори", обясни пред БНР Светослав Трайков, който участва в организацията на автошествието заедно с "Отровното трио"

"Тръгваме от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерския съвет. Минаваме покрай втория лагер, който беше до университета, третият е "Орлов мост", продължаваме до царствените покои, и ще направим обратен завой", заявиха участници в акцията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във