Банкеръ Daily

Общество и политика

Русофилите се събират край яз. Копринка въпреки шпионския скандал

Днес край язовир Копринка до Казанлък се провежда 16-ият събор на русофилите в България. "Европа е по-силна с Русия" е мотото, под което протича днешното издание, съобщава БНР.

Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък са част от проявите включени в програмата.

Съборът край бреговете на Копринка започва с концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце", чийто заключителен етап беше в петък вечерта в Казанлък.

Ще бъдат наградени победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята родина“. Митингът на Национално движение "Русофили" започва в 13 часа, обяви Ирина Минева, председател на областния съвет на организацията.

Специален гост на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният изпълнител Христо Кидиков.

След шпионския скандал с председателя на движението Николай Малинов, повдигнатото му обвинение в шпионаж и разпитите на други членове на организацията се появиха опасения, че традиционният русофилски събор може и да се провали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във