Банкеръ Daily

Общество и политика

Руски политик обяви, че Янукович е в България

Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация „Алианс на зелените - Народна партия“, съобщи радио „Руска служба за новини“.

Митвол разказал в ефира, че срещнал в български курорт близки съратници на Янукович – бившия председател на украинския Върховен съд и бившия министър на търговията.

Според него те поискали разрешително за пребиваване у нас, „в една славянска страна, където обичат руснаците“, и „скоро щели да станат българи“.

„Не виждам основания Янукович да е в Москва. Той се намира най-вероятно на юг, на благодатни места“, заявил руският политик.

През февруари властта в Украйна се смени, Върховната рада отстрани президента Янукович и промени конституцията.

Янукович напусна страната, без да съобщи къде се намира, но даде две пресконференция в южния руски град Ростов на Дон, посочва радиото на своя сайт.

През март новите власти в Киев обявиха за издирване сваления президент, обвинен в пране на пари, посегателство върху териториалната цялост на Украйна и в гибелта на хора, загинали при протестите на площад „Независимост“ през февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във