Банкеръ Daily

Общество и политика

"Руски" хакер заплаши правителството, че ще публикува 30 гигабайта масив от данни

Мъж, който твърди, че е виновник за хакерската атака срещу НАП, е изпратил мейл до няколко български медии. В него той заявява, че е руснак, женен за българка.

"Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише той, цитиран от NOVA телевизия.

И добавя: "Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация".

"Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във