Банкеръ Daily

Общество и политика

Русия има свое пристанище и свой президент в България, твърди "Дер Щандарт"

"Икономическата машина на Владимир Путин е твърдо закотвена в България. Русия има свое пристанище, стотици паметници и свой президент, който е летял на самолети МиГ през целия си живот". Това пише германското издание "Дер Щандарт" в свой материал, цитиран от bTV.

"Русия инвестира най-много в България, ако не броим Беларус. Руснаците са в България - 400 хил. от тях са купили имоти на Черноморието, в планините и в столицата София", се казва в материала.

Там се цитира и лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който казва, че политическата сцена у нас не е разделена на ляво и дясно, а на "про европейско" и "про руско”.

"Енергийният сектор е стратегически и икономически най-важен за руснаците в България. "Газпром" покрива нуждите на страната, "Лукойл” доставя гориво през пристанището си в Бургас, а "Росатом" планира да построи своята следваща ядрена централа в България", посочват още в текста.

Според тях премиерът Бойко Борисов много внимателно лавира между интересите на Европа и тези на Русия.

"Москва може да разчита на социалистите от БСП, бизнес партията ДПС на турското малцинство и олигарха Делян Пеевски, на крайно-дясната партия "Атака" и на популистката партия ВОЛЯ на Веселин Марешки", посочват още от изданието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във