Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев заминава за Египет с представители на 30 фирми

Президентът Румен Радев отива на официално посещение в Египет по покана на колегата си Абдел Фатах ас Сиси. Водената от българския държавен глава делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, насърчаващи контактите между деловите среди, както и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет. 

Предвидено е утре в столицата на страната Кайро Радев да коментира със Сиси задълбочаването на политическия диалог между България и Египет. Очаква се в хода на разговорите двамата да коментират и активизирането на търговско-икономическото сътрудничество, както и партньорството в областта на културата, науката, образованието и туризма.

Възможностите за сътрудничество на София и Кайро в сферата на отбраната и военната промишленост също ще бъде във фокуса на разговорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във