Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев заминава на официално посещение в Албания

На 5 и 6 март президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Албания по покана на президента Илир Мета. Той ще бъде посрещнат с официална церемония. В президентския дворец двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Албания. По време на посещението си Радев ще бъде придружаван от съпругата му Десислава Радева.

Сред акцентите в разговорите на държавния глава в Тирана ще бъдат европейската перспектива за Западните Балкани, сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността, миграцията и хуманитарната помощ, както и двустранните търговско-икономически отношения и българското национално малцинство. Освен разговорите с албанския президент Илир Мета са планирани и срещи с министър-председателя Еди Рама, както и с председателя на парламента Грамоз Ручи.

В Тирана президентът ще присъства на прием по повод Националния празник на България – 3 март, даван от посолството ни в Албания за дипломатическата общност, изтъкнати представители на албанското общество и на българската общност. Румен Радев ще проведе среща и с представители на българското национално малцинство в Албания.

В рамките на посещението си президентът ще посети град Дуръс, който през месец ноември м.г. беше засегнат от тежко земетресение, довело до човешки жертви, много пострадали и големи материални щети.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във