Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев връчи пагоните на удостоени с висше офицерско звание военнослужещи

Президентът Румен Радев връчи пагони за висше звание на трима офицери, посочвайки, че това е израз на признание и висока оценка за демонстрираните от тях професионални качества.

С указ на Радев полковник Красимир Кънев е назначен на длъжността „Директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната, като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Полковник Васил Събински е назначен на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия, и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. 

С друг свой указ държавният глава назначи полковник Николай Караиванов  на длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“ и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

В слово от името на произведените във висше офицерско звание бригаден генерал Красимир Кънев благодари за подкрепата на семействата, за доверието на военните и държавните ръководители, засягайки важни за армията въпроси.

Сред присъствалите на церемонията бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във