Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев събра бъдещи министри на "Дондуков" 2

Президентът Румен Радев се срещна в сградата на президентството с евентуални министри в служебния му кабинет, който почти сигурно ще бъде оглавен от проф. Огнян Герджиков.

В сградата на "Дондуков" 2 беше Кирил Ананиев, за когото се смята, че със сигурност е изборът на Радев за служебен министър на финансите. Ананиев бе зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

На среща с Радев дойде и посланикът ни в Германия Ради Найденов, който се спряга за външен министър.

На "Дондуков" 2 беше и бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов, за когото се смята, че ще бъде министър на вътрешните работи в служебния кабинет.

В президентството дойдоха още бившият зам.-министър на труда в екипа на Ивайло Калфин от втория кабинет на Бойко Борисов и бивш зам.-председател на държавния резерв Гълъб Донев, който е фаворит за социалното министерство.

В президентството дойде и актьорът Рашко Младенов, вероятно бъдещ служебен министър на културата.

Беше забелязана и Екатерина Михайлова, но тя по-късно отрече да става служебен министър.

Сред дошлите в президентството беше и Христо Алексиев,  зам. генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура", вероятен транспортен министър.  

На "Дондуков" 2 дойде и деканът на Стопанския фалултет на СУ доц. Теодор Седларски, който е гласен за служебен министър на икономиката.

За здравното министерство почти сигурен е бившият шеф на Здравната каса и заместник-министър в три правителства - д-р Илко Семерджиев.

Най-вероятната дата за назначаване на служебното правителството е 27 януари (петък).

Очаква се до края на седмицата президентът да издаде указ за разпускането на Народното събрание и да насрочи парламентарни избори за 26 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във