Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев спечели убедително президентските избори

Кандидатът за държавен глава, подкрепен от БСП - генерал Румен Радев печели убедително президентските избори, показват данните от екзитпола на социологическите агенции.

Той печели убедително президентските избори с 58,1 на сто от гласовете.

Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч", получени днес чрез анкети на изхода от избирателните секции (екзитпол).

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е подкрепена от 35.3% от избирателите

С "Не подкрепям никого" са гласували 6.6 на сто.

Екзитполът на "Галъп" показва подобни данни - 58.5% от гласовете за Румен Радев, 35.7% за Цецка Цачева и 5.8% от гласовете са с "не подкрепям никого".

 

Генерал Румен Радев е роден на 18 юни 1963 година в Димитровград.

През 1982 г. завършва математическа гимназия в Хасково, след това през 1987 г. и Висшето народно военновъздушно училище "Георги Бенковски" - Долна Митрополия.

През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс "Максуел", САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия - ВА - "Г. С. Раковски".

Доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва Военновъздушен колеж "Максуел", САЩ - магистър "Стратегически проучвания".

На 10 август президентът Росен Плевнелиев издаде указ за освобождаването на генерал Радев от поста му, след като той подаде оставката си на 1 август, за да влезе в политическата надпревара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във