Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев след разговор с Путин - ще присъства в Москва за Деня на победата

По инициатива от българска страна се е провел телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и българския държавен глава Румен Радев. Това съобщи официалният сайт на Кремъл.

Путин и Радев са "обсъдили редица актуални въпроси от двустранното сътрудничество, с акцент върху реализирането на проектите в енергетиката", се казва още в съобщението. Българският държавен глава е потвърдил участието си в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война.

"Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България", е заявил българският държавен във връзка с водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни. Това съобщиха от прессекретариата на българската президентска институция. Радев е изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни миналата година е дал силен импулс в тази насока. Путин е отбелязал, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори.

След като българският президент е приел поканата да участва в отбелязването на Деня на победата, той е изтъкнал, че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма. Радев е предложил покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията в Москва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във