Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев: Сега е българската политическа жътва

Президентът участва в откриване на жътва. Снимка: Радио Шумен

Президентът Румен Радев в петък посети силистренското село Професор Иширково, където участва в ритуал за началото на жътвената кампания.

"Сега е българската политическа жътва и аз очаквам българските политици да бъдат на висотата на очакванията на тези хора", заяви той. 

По-рано Радев обяви, че Народното събрание ще бъде свикано с мой указ на 21 юли, 9 ч. - "по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме  да има ясно политическо решение с една дългосрочна перспектива". 

"Сега е моментът политиците да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни области на техните интереси, които всъщност да бъдат интересите на всички нас - българите, да продължат демонтажа на порочната система, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, от несправедливостта, от бедността, да тръгнем по нов модерен път за развитие на страната. Очаквам българските политици да бъдат на висотата на очакванията на хората", каза още държавният глава.

Той поздрави "Има такъв народ" с изборната победа. Това, което вчера те предприеха е всъщност отварянето на вратата към диалог и намиране на консенсус, каза Румен Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във