Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев се срещна с водещи македонски политици

Румен Радев и Георге Иванов

Президентът Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ и Демократичния съюз за интеграция - Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, съобщи БНР.

Във втория ден от визитата си президентът Радев и неговият домакин Георге Иванов имат срещи в Стопанската камара с представители на македонския бизнес. Българският държавен глава има разговори и с председателя на македонския парламент Талат Джафери.

В рамките на посещението на Румен Радев в Скопие, което е първото на български държавник след влизането в сила на договора за добросъседство между България и Македония, вече стана ясно, че през последните месеци се отчита ръст в стокообмена между двете страни. За деветте месеца на 2017 той е 10, 8 на сто, а най-висок този показател е бил през 2011 година. По време на срещата си с президента Радев, македонският премиер Зоран Заев отбеляза, че очаква договорът за сътрудничество да засили работата по проекти в областта на енергетиката и транспортната инфраструктура. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във