Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев отваря вратите на президентската институция в Деня на будителите

Администрацията на президента Румен Радев ще отвори врати за граждани от 10.30 до 16.30 часа, на 1 ноември - Ден на народните будители. Държавният глава за поредна година поема тази инициатива, като лично той и вицепрезидентът Илиян Йотова ще приемат първите гости на "Дондуков" 2.

Посетителите на президентската институция ще имат възможност да разгледат Гербовата зала на "Дондуков" 2, кабинетите на президента и вицепрезидента, Огледалната зала и президентската библиотека.

Специален акцент в празничния ден ще бъде експонираният в Гербовата зала първи препис на "История славянобългарска", направен от Софроний Врачански само три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762г.

 Основната покана от “Дондуков” 2 е към учениците и студентите, които в празничния и неучебен ден ще имат възможност да обогатят представата си за Паисиевата история.

В предходните години от ранна сутрин стотици се подреждаха на опашка, за да влязат в президентството. Сред първите, които обикновено влизат, са децата, на които се разрешава дори да седнат в стола на държавния глава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във