Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев отказа да участва в извънредния КСНС

Новоизбраният президент Румен Радев отказа поканата на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев да участва в утрешния извънреден Консултативен съвет за национална сигурност.

В мотивите си Радев посочва, че оценява жеста, но счита, че не може да присъства на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност. 

"Днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори. Тази отговорност не бива да се размива. Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки", подчертава още Радев.

Призовавам участниците в КСНС да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България. Заявявам готовността си като президент да се съобразя с всяко решение и да действам в съответствие с разпоредбите на Конституцията на РБ, допълва той.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във