Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев отива в Румъния

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Румъния на 28 и 29 юни, съобщиха от неговия прессекретариат. В Букурещ държавният глава ще проведе среща "на четири очи“ с румънския си колега Клаус Йоханис, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Румъния, икономическия и културен обмен, отношенията в областта на отбраната, сигурността и енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.

В рамките на посещението си Радев ще проведе срещи и с председателя на Сената Калин Попеску-Таричану и с председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня.

Българският президент ще положи венец на Паметника на Незнайния воин и цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Букурещ. След това в сградата на българското посолство Радев ще разговаря с наши сънародници, които живеят в Румъния.

На 29 юни двамата държавни глави ще открият българо–румънски бизнес форум, който ще се проведе в търговско-промишлената палата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във