Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев отива на посещение в Черна гора

На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският президент ще бъде посрещнат с официална церемония от черногорския си колега в президентския дворец в историческата столица Цетине. Двамата ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение.

В Черна гора българският държавен глава ще разговаря и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович, информират от президентството.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г." – съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора, която представя исторически документи за двустранните отношения. 

По време на официалното си посещение в Черна гора президентът Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата му Десислава Радева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във