Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев: Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа

Шамар за цялата политическа класа. Така президентът Румен Радев определи ниската избирателна активност на евровота.

Радев беше категоричен, че изборните резултати не могат да се използват като индулгенция за корупционните скандали. С този политически акт те не могат да заменят прокуратурата и съда и не могат да опростят грабителството и престъпленията, коментира на съдебен форум Румен Радев.

Той специално поздрави ГЕРБ, БСП, ВМРО, ДПС и "Демократична България" за резултатите от вота и после неохотно коментира изказването на Мария Габриел от снощи, че е бил тайно опонент на ГЕРБ на тези избори и като такъв е загубил изборите. Радев отрече това и припомни, че темите за корупцията и съдебната реформа са негови теми от началото на мандата, а не са просто синхронни коментари във връзка с изказвания на БСП.

Държавният глава отрече да има други амбиции, освен да отстоява интересите на България. Той видя в ниската избирателна активност в сравнение със средната за Европейския съюз отдалечаване от Европа. Затова призова всички политически партии за сериозен анализ на резултатите и за разговор за бъдещето на България. Призова и за пореден път БСП да намери начин да се върне в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във