Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев инспектира войсковия ред и дисциплината в армията

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев присъства на анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 година.

Заседанието, което се състоя в сградата на Министерството на отбраната на бул. "Генерал Тотлебен", се осъществи под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В него участваха вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев, висшият команден състав, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

„Главната цел е да направим анализ на настоящата ситуация с нужната доза реализъм и прагматизъм. В процеса на планиране и реализация на подготовката подходът е реалистичен, основан на състоянието на личния състав, въоръжението, техниката, както и на материалните и финансовите ресурси. Разчитаме на отговорността и професионализма на личния състав, на ясното формулиране на военните приоритети и подкрепата за тях от страна на ръководството на Министерството на отбраната и на държавното управление“, каза в началото на заседанието вицеадмирал Емил Ефтимов.

Преди началото на заседанието Радев беше посрещнат с официална церемония, на която прие строя на почетния караул, поздрави гвардейците и наблюдава тържествения марш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във