Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев е гост на празника на българските Военноморски сили във Варна

Фрегатата "Дръзки"

Президентът Румен Радев е гост на празника на българските Военноморски сили и тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна.

Церемонията се провежда в Морската градина във Варна, съобщава БНР. 

На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, много родители и близки на младежите. Тази година офицерски пагони получават 16 курсанти - 6 момичета и 10 момчета. 

Младежите успешно завършват подготовката си в три специализации от специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС". Първенецът на випуска е мичман Николай Генов, който приключва обучението си с успех 5.80.

Президентът Радев ще наблюдава от борда на фрегатата "Дръзки" демонстрации на елементи от операция по морска сигурност, а в 11 ще открие паметна плоча,поставена от организацията на българските евреи "Шалом" в знак на признателност към варненската общественост и българските моряци.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев отправи поздрав към личния състав на ВМС в ефира на БНР по повод празника. "Пред флота винаги е имало хоризонти и от нас зависи дали тези хоризонти ще са светли. Нека да вдигнем глави и да се радваме на това, че Господ ни е създал в тази красива страна. Поели сме дълг да я защитаваме, поели сме гордия дълг на моряка. Той може да е труден, но е винаги славен", заяви Петев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във