Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Радев: България се нуждае от силни Военноморски сили

България се нуждае от силни Военноморски сили, които не само да отстояват нашия морски суверенитет, но и да гарантират нашата икономическа и енергийна сигурност. Това заяви във Варна президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който присъства на тържественото събрание-концерт, посветено на празника на Военноморските сили в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

"Днес сме свидетели на един все по-трудно прогнозируем свят, с множество противопоставяне, конфликти, различни интереси. Свидетели сме на нарастване на интересите в Черноморския регион – геополитически, икономически, енергийни“, подчерта Румен Радев. Той допълни, че за изпълнението на тези задачи са необходими ресурси, адекватна техника, високо подготвен личен състав. Според Румен Радев само интелектуални, психически и физически качества не са достатъчни. "Необходимо е родолюбие, любов към тази професия, която съчетава в себе си традиции, романтика, суровост, отговорност в настоящето и вяра в бъдещето – това, което носят днешните български военни моряци“, заяви Румен Радев. В приветствието си по повод 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили върховният главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев коментира, че освен техника и ресурси за подготовката на моряците, е необходимо заплащането да съответства на тежките условия на труд и високото ниво на риск и отговорност, което те носят ежедневно. Той увери присъстващите военни моряци, че като президент и върховен главнокомандващ ще работи активно тези проблеми да намират бързо, ефективно и дълготрайно решение.

Президентът призова за бързи и ефикасни решения от страна на правителството за осигуряване на съвременна бойна техника и въоръжение, нормални условия на труд и възнаграждение на Военноморските сили и Българската армия като цяло. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във