Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Петков: Престъпно некадърие и управленска нищета спрямо коронакризата

„Искаме да покажем престъпните действия на правителството към българските граждани. Аргументите ни са в кореспонденцията с Министерството на здравеопазването. Националният оперативен щаб (НОЩ) нищо не е предлагал на правителството. Затварянето на заведения, училища е фриволно решение на министъра на здравеопазването, на правителството. НОЩ нищо официално не е подал към правителството“. Това каза пред БНР Румен Петков, лидер на АБВ. Тази вечер партията организира протест заради ситуацията в здравеопазването.

Той подчерта, че няма документация и за причината за смъртта на пациентите, за които се съобщава, че са починали в следствие на коронавируса

„Това поставя под съмнение адекватността на правителството да взема решения, защото то няма основа, няма здравна експертиза и решения... И до днес няма инструкция кой пациент да бъде хоспитализиран, няма протокол за това. Днес решението е субективно, всеки тича към болниците поради страха, който се налага. За осем месеца Министерството на здравеопазването не направи нито един курс за други специалисти как се лекува пациент с коронавирус. Това е некадърие, престъпно некадърие и управленска нищета“, разгневи се Петков.

Той допълни, че липсата на инструкция е довела до препълнените болници. "Част от хората в лечебните заведения не са за хоспитализиране и могат да преболедуват вкъщи... Смъртта на хората е голяма трагедия“, каза още Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във