Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Петков: Нямам съмнение, че министър-председателят знае дамите, които са го снимали

„Във времето държавата и правителствата са непоследователни по отношение на ГДБОП. Тази служба беше изваждана от МВР и прехвърляна към ДАНС, след това отново връщана към МВР. При това движение обаче изчезнаха информационните масиви на службата, за което са виновни Народното събрание и правителствата, които инициираха подхвърлянето на службата към различни ведомства“. Това каза пред БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му информационните масиви са попаднали в ръцете на неподходящи хора и това е направено напълно съзнателно. „Службата беше обезкървена. Огромни информационни масиви изчезнаха, което поставя много въпросителни. Отговорността на ГЕРБ и на БСП е поделима“, посочи той.

Според Румен Петков оставката на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е загуба за системата, а отстраняването на заместник-главния секретар на МВР буди по-скоро въпросителни.

Петков предположи, че снимките на министър-председателя са направени от хора, близки до Бойко Борисов. Това са неща, които не убягват на нашите партньори или на българските граждани. Те разбират, че има нещо дълбоко... Това са хора, които са влизали, без да бъдат отразявани в списъка на лицата, посещавали министър-председателя. Не разбирам защо не се инициира парламентарна анкетна комисия. Нямам съмнение, че министър-председателят знае дамите, които са го снимали... Никой обаче не се безпокои, че в шкафчето има около милион евро, че има кюлчета злато. Номерата на кюлчетата се виждат, а това е начин да се проследи техният път. Не бъде ли контролиран пътят на златото, той е предпоставка за финансиране на тероризъм, на организирана престъпност, на наркотрафик. Защо спряха производството на банкноти от 500 евро? Защото тази банкнота беше основният инструмент за разплащане в наркотрафика... Това е самоубийствено за държавата”, подчерта бившият вътрешен министър.

Румен Петков е категоричен, че тези скандали захлупват истинските.  

За лидера на АБВ е неприлично Цветан Цветанов да се прави на опонент на Бойко Борисов. „Цветанов беше вътрешният министър, който използваше 15 000 специални разузнавателни средства годишно. Това е мащаб на подслушване, който е обиден за българската държава. Биха ни завидели и Русия, и Виетнам, и Северна Корея. Не повече от 1,5% от тези СРС-та влизаха в съда“, посочи той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във