Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Овчаров: Корнелия Нинова върви през просото

Корнелия Нинова има проблем – върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалности, преди всичко в партията. Това коментира членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров пред Би Ти Ви.

"Един лидер, който иска да свали Бойко Борисов и ГЕРБ от власт, трябва не да разделя, а да обединява. Трябва да обединява преди всичко партията, не да отваря фронтове вътре в нея. Трябва да обединява левицата и трябва да търси подкрепа от всички тези, които са недоволни от управлението на държавата", допълни Румен Овчаров.

Той похвали Нинова, че е успяла да върне БСП в политиката и да я утвърди като опозиция на ГЕРБ. Лошото било, че все още нито партията, нито самата Нинова е припознавана като алтернатива на управляващите.

Румен Овчаров коментира, че лидер, който има амбицията да свали ГЕРБ от власт, не може да си позволи да разделя, а трябва да обединява и партията, и левицата, и да събира външна подкрепа "срещу модела Борисов".

"Корнелия Нинова все още е ценна за партията и в нея все още има потенциал, който може да бъде използван. Тази група хора, които се чувстват лично засегнати от нея, малко прибързано решиха, че им е дошъл момента за реванш", каза той.

Овчаров потвърди, че е изказвал критиките си срещу Нинова и на четири очи, като "тя не се сърди, надявам се да си вземе бележка".

Facebook logo
Бъдете с нас и във