Банкеръ Weekly

Общество и политика

Румен Йончев: Парламентът има нужда от център

"Българският парламент има крещяща нужда от център, аз ще започна да го градя още сега и се надявам да намеря още съмишленици, за да се извади тапата, каза пред TV7 депутатът Румен Йончев, който  напусна Коалиция за България и заедно със Земеделския народен съюз се присъедини към ПП "България без цензура". Не може в българския парламент "Атака" да решава какво ще се случва, категоричен е той.

Депутатът призна още, че създаването на парламентарна група не е самоцел, по-важното е да се съберат няколко съмишленици, които да оформят центъра в Народното събрание и да тушират напрежението в него.

Според Йончев, падането на правителството ще стане ясно на европейските избори. Той очаква след произнасянето на народа за избраниците му в Брюксел, "България без цензура", ЗНС и ВМРО да имат легитимното право да искат оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.

Йончев се ангажира да внесе в Народното събрание законопроекта за "Чисти ръце", обясни, че е време за пълно отваряне на тайните на политиците. "Трябва да е ясно за всеки кой е, кой стои зад него, с какво разполага, откъде са парите му и как ги харчи", заяви депутатът с уточнението, че това е задължително и за този парламент, и за следващите", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във