Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Гечев: Излъга ли служебният кабинет българите за бюджета?

Служебният кабинет да изпълни закона и да внесе бюджета за 2023 г., настоя депутатът от БСП проф. Румен Гечев в интервю за БНТ. Той обърна внимание на вече проведената срещу между БСП и "Продължаваме промяната" по въпросите на бюджета и подчерта, че въпреки икономическите различия, общите неща са повече.

Гечев бе категоричен, че е изключително важно да се помогне на българския бизнес и на българските семейства, защото предстои трудна зима.

Той коментира, че никой не е доволен от факта, че служебният премиер и финансовият министър са поели ангажимент към България - да внесат три варианта на бюджет в парламента, а реално нищо подобно не са направили. "Тук ще питаме всеки ден служебния кабинет - те излъгаха ли българската общественост и защо не внасят бюджета?"

Депутатът от левицата заяви, че в бюджетна комисия е изискал от служебния министър на финансите в най-кратък срок да представи три варианта, които е обещал.

"Изпълнете незабавно закона и внесете бюджета. Това ще улесни нашите разговори в парламента", обърна се с призив към служебния кабинет проф. Румен Гечев.

Депутатът от БСП коментира и темата за хартиената бюлетина, като припомни, че тя е основният начин, с който се гласува в Европейския съюз. Добави, че няма обяснение защо от "Продължаваме промяната" се опитват да я премахнат.

"Не може целият свят да е с хартиена бюлетина, а видиш ли - в България - този метод да работи с дефекти?!", не скри учудването си народният представител.

По думите му от "Продължаваме промяната" се правят на обидени на БСП, че не са приели варианта със смесеното гласуване и добави, че тук място за обиди няма, защото левицата била изненадана от тяхната неприемлива външна политика, която е довела икономиката до колапс. В заключение проф. Гечев добави, че не са се събрали в парламента, за да се сърдят един на друг, а за да намерят някакви допирни точки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във